2016/12/31

2016/2017

За първа година не си обещавам нищо конкретно за следващата. Никакви места, на които да отида, никакви книги, които да прочета, никакви навици, от които да се откажа или да придобия. Само да съм по-смела. По-гъвкава. По-приемаща. И по-мила към себе си.
Тази година осъзнах колко силна и борбена мога да бъда. Колко издръжлива, решителна и целеустремена. Така че, за мен 2016 беше прекрасна година. При все цялата болка в началото й, разочарованията, трудните периоди и моментите на съмнения и чувство за вина, че правя правилното нещо за себе си.
Затова, ако мога да ви пожелая нещо, то е да не изпитвате вина, че правите правилното нещо за себе си, да не се отказвате само защото е трудно, да не се примирявате и да не правите компромиси със себе си и живота си.
И ако трябва да съм честна, страх ме е. Но да сме смели не значи да не ни е страх, значи просто да сме уверени, че каквото и да се случи, ще намерим начин.
Весело посрещане на новата година. Обличайте си хубавите дрехи просто защото. Не чакайте поводи за това и онова. Отворете си най-хубавата бутилка вино в някоя с нищо неспециална вечер. Не пропускайте да излезете с приятели само защото не сте си измили косата. От време на време оставяйте днешната работа за утре. И винаги казвайте какво искате дори шансовете ви да не изглеждат добри, защото никога не знаете дали няма внезапно да получите повече, отколкото сте очаквали от живота.
Надявам се 2017 да е годината на сбъднати мечти.

"2017 the year of the “go for it”. There’s nothing to lose, everything to gain"

2 comments:

  1. "Но да сме смели не значи да не ни е страх, значи просто да сме уверени, че каквото и да се случи, ще намерим начин." Много се радвам, че още си тук! Толкова много обичаш да мислиш и точно това обичам в теб и твоят блог :) Дано 2017-та е пълна с повече любов, приключения и кураж.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря! Пожелавам ти прекрасна 2017-а с много пътувания, успехи, предизвикателства и любов :)

      Delete