2013/04/08

Immortality

Смъртта не е страшна за мъртвите, страшна е за живите. За тези, които остават. И се чувстват виновни, че не са ти казали за последно "обичам те" и се чудят дали си го знаел.
Всички умираме. Не ме е страх от умирането. Страх ме е от смъртта.
Една мъртва ми пише от гроба. И аз й пиша на нея. Малка посетителка от отвъдното. Хей, обичам те. Усмихвам се, защото и ти ме обичаш. Имаш хубава рокля. Един ден ще те държа за ръка и ще ядем сладолед. Знаеш ли, че вярвам в прераждания? Вярвам, вярвам, вярвам... И във феи. Имаш фея в косата. Чакай да ти я покажа.
В следващия живот ще си ми кума на сватбата. Ти не я познаваш, но тя е прекрасна. Ще я харесаш. Всъщност тя е фея. Не, не е като тази в косата ти. Тя е малко като теб... от различна планета. От някакъв свой си свят. Тя е от света на лимоненожълтите пеперуди и облаците от захарен памук.
Ще ти избера хубава рокля. Ще ми оправяш грима преди церемонията. Ще плача от щастие, защото съм лигава и сантиментална, а ти ще ми се смееш. Когато си имам бебе, ти ще си най-готината кръстница. 
Чакай, имам толкова неща да ти показвам! А още не съм ти разказала как всяка събота ще закусваме заедно на върха на виенското колело. После ще се качваме на въртележката - една от онези, музикалните, шарените, с кончета.
Бързаш ли? Четох една книга. Много книги тоест. На теб ще ти хареса това, което чета. И плановете ми за живота. На теб ще ти харесат. Ще кажеш, че звучи вълнуващо. Ще измислиш още един куп по-щури неща. Ще се смеем на идеите ти. Тайно ще ми се иска да ги изпробвам.
Не те съдя. Може би мъничко. Не точно "съдя", по-скоро ти се сърдя. Много ми липсваш. Но както ти казах, в следващия живот ще ми бъдеш кума. Затова се справям. Защото знам, че пак ще те има.
Хей, обичам те! Много. Знаеш го, нали?
 
   

No comments:

Post a Comment