2013/02/23

Само да не парадират...

Не мислех да засягам такива теми тук, но в последните няколко дни просто ми кипна.
Какво значи "аз съм много толерантен/на, ама само да не ми навират ориентацията си в лицето"?! Наистина питам, защото не мога да си обясня кое се възприема като "навиране в лицето". Може би това, да споменеш, че си имаш половинка? Или да се държиш за ръка с въпросната половинка? Или да кажеш на глас името на човека, когото обичаш? Или да искаш да се ожениш за този човек? Да създадете семейство? Знам ли, може би дори да извършите немислимото - да си споделяте сметката за тока, че и наема, че и децата!
О, чакай... това хетеросексуалните не го ли правят? Защото съм останала с впечатлението, че доста често се случва. Примерно учителите ми понякога говорят за семействата си. Имах една учителка по английски, която споменаваше мъжа си от време на време в час и на никого не му се струваше странно. Но, виж, ако говореше за жена си, това вече щеше да е парадиране. В интернет е пълно със статии от рода на "Кейти Пери се развежда с мъжа си" и никой не коментира, но под статии тип "На Елтън Джон му се роди второ дете" е пълно с негативни коментари. Ама то това е, защото българинът винаги е прав. Той най-добре знае кое е нормално и кое не е. Не че се е информирал особено по въпроса, достатъчно е, че "Църквата казва еди-какво си". Нищо, че през останалото време се държи като безбожник, стане ли дума за гейовете, винаги намесва Бог...
И секса, разбира се. С-Е-К-С-А!!! `Щото не е важно кой кого обича, но е важно как точно се чукат. И това предизвиква отвращение в хетеросексуалния българин, `щото е гнуснооо. А някой мен пита ли ме дали ми е гнусно, като Пенчо и Малинка се ебат с дрехите в градския транспорт?!
Виж какво, хетеросексуални българино, сексът е следствие от това, което наистина е важно в случая. Любовта. Сексът е само израз на тази любов и с него не се изчерпва една връзка. Но предвид подменените ти ценности и промития от чалга мозък, хич не се и учудвам, че само секс ти е в главата. Но кажи ми, след като толкова те отвращава сексът между двама мъже, защо ти е толкова кеф да шибаш жена си в гъза?! И защо толкоз много държиш някаква руса цицореста какичка да ти го лапа?! Или не ти харесва, като говоря така вулгарно за сексуалните ти практики? Може би защото ти звучи грубо и пошло? Тогава защо си позволяваш ти да говориш така за секса между двама души? Ти си този, който го прави да звучи пошло. Ти си този, който го прави да звучи грозно. Ти си този, който го прави да звучи извратено.
Няма нищо извратено, грозно, пошло или нередно в това да правиш секс с човека, когото обичаш. Но има нещо много грозно и нередно в това да мразиш някого толкова разпалено и да сипеш обиди по негов адрес само защото се влюбва в хора от собствения си пол и представи си, прави любов с тези хора. Защото, каквото и да казваш, сексът между двама души, които се обичат, се нарича "правене на любов". Иначе... и твоето не звучи особено прекрасно, нали?
Така че, не, мерси, аз лично нямам нужда от ничия псевдотолерантност. И смятам да продължавам да "парадирам", смятам да продължавам да бъда тази, която съм съвсем, явно и безпардонно. Да се боря за правото си един ден да мога да бъда съпруга, вместо да съм никаква на човека, когото обичам, с когото смятам да изживея живота си, с когото си плащам тока (като всеки един "нормален" в тая държава), с когото деля и тревогите, и радостите, и времето, и пространството, и хубавото, и лошото, и приборите в къщата, и и къща, и да, леглото си. Да се боря за правото си един ден децата ми да не са копелета. Да се боря за правото да държа за ръка половинката си, без да се страхувам. Изобщо... да се боря за правото си да живея всеки ден, без разни хора (индиректно, разбира се, и по възможно най-милия начин) да ми казват, че съм ненормална. На теб, хетеросексуални българино, кога ти се е налагало да се бориш за тези права?!


6 comments:

 1. Съгласна. Хомофобията е едно от "качествата", които не понасям и не толерирам, в когото и да е било. Според мен не може да си интелигентен и хомофоб едновременно. След няколко поколения ще изчезне, но за жалост още не е...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Още по-дразнещо е, когато образовани уж хора се изказват хомофобски и после твърдят, че са много толерантни. Това вече е и лицемерие, а в комбинация с хомофобията е ужасно отблъскващо...

   Delete
 2. Бавно се отмиват хилядолетните пластове кал...
  Пак при нас е една идея по-добре от в Сърбия да речем.
  Не че е много повод за успокоение.

  ReplyDelete
 3. Всяка една дума от това, което си написала отми възмущението, което ми се беше насъбрало...
  Не е лесно да се съжителства с такива хетеро-идиоти на тая планета... :(
  Просто... в един момент, вече не ти остават нерви и сили.

  ReplyDelete
 4. https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/522509_481686635224800_495600985_n.jpg

  ReplyDelete