2012/03/06

12 неща...

Миналия месец се прецаках да си взема Гламър. Сещате се, онова безмозъчно списание, което, подобно на Космополитън, те учи да бъдеш мръсница в леглото, вълшебница в кухнята и куха лейка по принцип. Реших, че този път може и да намеря нещо интересно, пък и направо умирах от скука, така че си го взех, изпълнена с безпочвени очаквания, които бяха разбити на пух и прах 15 минути по-късно. Не само, че нищо интересно не намерих, ами и не спрях да се ядосвам на глупавите статии, които, на всичкото отгоре, се повтарят за не-знам-кой път. Така че реших и аз да напиша нещичко по модел на последната "статия", озаглавена
"12 неща, за които не бива да ти е кофти
(Дори напротив!)"
Моята се казва...

12 неща, от които трябва да ти е кофти
...или поне се преструвай!

1.
Че закъсняваш за работа/училище просто защото един час не можеш да си съчетаеш роклята с обувките. Ами да, може пък да се окаже от животоспасяващо значение!

2.
Че последната книга, която прочете, беше „Триумфът на червилата”. Преди половин година на морето...

3.
Че вместо да излезеш на чист въздух, си оставаш вкъщи за... Сексът и градът. Отново. Какво като тази серия я повтарят за 15-ти път? Просто си умииираш да видиш как Ейдън предлага на Кари! Пък социалният живот и физическата активност... друг път.

4.
Че четеш тъпи статии в превзето женско списание, което вече съвсем се е изчерпало. Изключително важно е да знаеш как да го впечатлиш. И как да го съблазниш. И как да го задоволиш в леглото. А след това да му направиш сандвич и да го оставиш да гледа мача.

5.
Че постоянно търсиш мъжкото одобрение. В резултат на което развиваш дисоциативно разстройство на личността. Днес си палавата секретарка, утре – втора Марта Стюарт.

6.
Че имаше повече гримове на тоалетката, отколкото книги по секциите. Така де, по дрехите посрещат...

7.
Че единственото, за което си говорите с приятелки напоследък, са клюки. Кой с кого преспал, тая или оная как била облечена, онзи какъв е кретен, че не се е обадил...

8.
Че можеш да танцуваш само кючек. Пияна. Върху масата нейде в студентски град. После обикновено нямаш спомени, но пък какви снимки са се получили! Побързай да ги качиш във Фейсбук, за да ги „лайкнат” приятели.

9.
Че на света за теб няма по-важно нещо от „милото” ти. Звъниш му по 20 пъти на ден само за да го питаш как е, отказваш всякакви излизания, за да си останеш вкъщи с него, използваш всяка удобна (и неудобна!) минута да го целуваш и в общи линии така си се лепнала, че спокойно можеш да рекламираш „Капчица”.

10.
Че не смесваш протеини с въглехидрати. И никога, ама никога не пропускаш зеления чай преди хранене. В петък си само на плодове, а сряда ти е ден без въглехидрати. А пък глутен не консумираш и-з-о-б-щ-о. Държиш да споделиш тази информация както с гаджето си, така и със сервитьора. Да е ясно.

11.
Че последният път, когато се държа мило с някого просто ей така, без никаква причина, беше.... кога беше наистина?

12.
Че четеш тази статия и си казваш „Дааа, и на мен ми е писнало от безмозъчни кифли!”, а след това си включваш пресата, нареждаш гримчетата пред огледалото и пъхаш Cosmopolitan в чантичката си, където за друго и без това няма място.  


No comments:

Post a Comment